• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/masgadorg
  • https://twitter.com/2023istanbul
Üyelik Girişi
15 Temmuz Demokrasi Marşı
Reklam

İlgili Personele Yeni Şehitlik Yönetmeliği Anlatıldı

MANİSA Valiliği, Resmi Gazete’de 2016/9430 karar sayısıyla yayınlanan ve 3.10.2016 tarihinde yürürlüğe giren yeni Şehitlik Yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı da yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığının yazısı ile Bakanlar Kurulunca 3 Ekim 2016 tarihinde kararlaştırılan "Şehitlik Yönetmeliği", Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Manisa Valiliği de, yeni yönetmelikle ilgili ilçe kaymakamları ve belediyelerin mezarlık birimleriyle toplantı düzenledi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Serpil Çakır, Bakım Onarım Şube Müdürü Gökhan Oğuz Kaya, Defin Hizmetleri Şube Müdürü Cevdet Üstündağ, ilçe kaymakamlık personelleri, Garnizon Komutanlığı personeli ve emniyet yetkilileri katıldı.

“Çalışmalarımızı hassasiyetle sürdüreceğiz”

Toplantıda yeni yönetmeliğin şehitlik yerlerinin tespiti, tescili, tahsisi, yönetimi,  inşası, bakımı, onarımı, koruma işlemleri ve şehitliklere kimlerin defnedileceğine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği belirtildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Serpil Çakır, “Bildiğiniz gibi Manisa artık büyükşehir oldu. Yeni kurulan bir daire başkanlığı olmamıza rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla il genelindeki mezarlıklarda ve özellikle şehitliklerimizde özenli çalışmalar yürütüyoruz. Manisa Valiliğimizce düzenlenen yeni Şehitlik Yönetmeliği toplantısı da bizler için faydalı oldu. Şehitliklerimizde hassasiyet ve titizlikle çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.


348 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Yönetim Kurulu Başkanımız
İBRAHİM SAGUN




Videolar
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam68
Toplam Ziyaret255588
Hava Durumu
Takvim