• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/masgadorg
  • https://twitter.com/2023istanbul
Üyelik Girişi
15 Temmuz Demokrasi Marşı
Reklam
 MANİSAHABERXMANİSAHABERX

Ruhani'den Suriye açıklaması AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'nin geleceğinin yabancı güçlere bırakılmayacağını söyledi.

'nin geleceğinin yabancı güçlere bırakılmayacağını söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, 'nın Soçi kentinde yapılacak üçlü zirveye katılmak üzere Tahran'dan ayrılmadan önce basına konuşan Ruhani, "'nin geleceği yabancı güçlere bırakılmayacak ve bu ülkenin halkı buna karar verecek." dedi.

Ruhani, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirtirken, , Rusya ve İran'ın garantörlüğündeki Astana süreciyle bu yönde daha uyumlu adımlar atılmaya başlandığını hatırlattı.

"GÖRÜŞMELERE YOL AÇMALI"

Soçi'de yapılacak liderler zirvesinin Suriye'nin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Ruhani, "Bu oturumlar, ülke halkının görüşlerini yansıtacak Suriyeli grupların, geleceklerini belirlemek adına aralarında yapacakları görüşmelere yol açmalı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve 'nin katılımıyla bugün Soçi'de Suriye konulu üçlü zirve yapılacak.

Astana sürecinin garantörü üç ülkenin dışişleri bakanları ve teknik heyetleri geçen hafta sonu zirvenin ön hazırlıklarını Antalya'da tamamlamıştı.

350 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Yönetim Kurulu Başkanımız
İBRAHİM SAGUN




Videolar
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar44.939045.1191
Euro52.544552.7551
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam62
Toplam Ziyaret394699
Hava Durumu
Takvim